ارزش غذایی هسته خرما ( آنالیز مواد معدنی و آلی )
هر هسته خرما بطور میانگین دارای :
- 81 درصد کربوهیدرات
- 10 الی 26/19 درصد روغن
- 3 الی 5 درصد پروتئین
آنالیز مواد معدنی موجود در هسته خرما حاکی از وجود مقادیر قابل توجهایی پتاسیم ، فسفر ، کلسیم و سدیم می باشد. البته سایر مواد معدنی دیگر مانند آهن ، منگنز ، روی و مس نیز در هسته خرما وجود دارد.
خواص هسته خرما ؛ از زیبایی تا درمان بیماری ها
در درمان و کنترل بیماری قند خون مفید است
پودر هسته خرما برای کنترل قند خون و دیابت بسیار مفید است. این پودر خارق العاده خاصیت تولید و افزایش انسولین دارد و در کاهش قند خون موثر است. برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا مصرف دم کرده قهوه هسته خرما به صورت روزانه توصیه می شود.
کاهش فشار خون و چربی خون
فیبر بالای موجود در هستهخرما سبب کاهش لیپوپروتئینها در خون شده و در نتیجه کنترل و کاهش فشار خون و چربی خون را به همراه دارد.
تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم عصبی
هسته خرما حاوی مقادیر مناسبی مواد معدنی مانند روی ، کلسیم ، پتاسیم و سدیم بوده که سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی و عصبی می شود.
بهبود هضم غذا و کارایی سیستم گوارش
هسته خرما دارای مقدار قابل توجه ایی فیبر غذایی هستند و در تسهیل هضم و گوارش غذا مفید خواهند بود. از طرفی قهوه هسته خرما در درمان اختلالات دستگاه گوارش، به ویژه اسهال مزمن موثر است و به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی عمل کرده و باکتری های مضر وارد شده به دستگاه گوارش را از بین ببرد.
پیشگیری از سنگ کلیه و آسیب کبدی
هسته خرما حاوی چندین ترکیب دارویی است که یکی از آنها مانند کورتیکواستروئیدها عمل می کند و برای درمان اختلالات کلیه و مثانه ، التهاب و بیماری های عفونی استفاده میشود. مشتقات این دانه شگفت انگیز خاصیت خردکنندگی دارد و به شکستن و خرد شدن سنگ کلیه کمک می کند. هسته خرما مملو از پروانتوسیانیدین که به شما در جلوگیری از آسیب کبد و کلیه کمک می کند و از مسمومیت کبدی محافظت می نماید.
دارای مقادیر بالا آنتی اکسیدان
هسته های خرما منبع غنی از آنتی اکسیدان هستند که نقش بالقوه ایی در مهار رادیکال های آزاد بدن ، پیشگیری از سرطان و جلوگیری آسیب به ساختمان دی ان ای دارند.
فیتات (اسید فیتیک) چیست ؟
فیتیک اسید یک ترکیب عالی است که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی وجود دارد ، این ترکیب منبع ذخیره فسفر است و بیشتر در سبوس گندم و دانه ها یافت می شود ، این اسید میل بسیار شدیدی به ترکیب با مواد غذایی معدنی ، کلسیم ، آهن و روی دارد و مانع جذب آنها در بدن می شود.
وجود مقدار کم اسید فیتیک در هسته خرما نیز مزیت آن نسبت به سبوس غلات می باشد.
مصرف روزانه از نان های سبوسدار و غلات بدون توجه به اثرات مضر آنها در جذب مواد معدنی در بدن می تواند فقر غذایی بوجود آورد همانطور که در بالا شرح داده شد وجود ماده ای به نام اسید فیتیک در انواع سبوس ها باعث عدم جذب مواد معدنی مهمی چون کلسیم ، روی و مواد عالی می شود و عواقب آن بصورت مشکلاتی همچون : ریزش مو ، بی حالی ، شکنندگی ناخن ها و خشکی پوست را به همراه خواهد داشت.
سبوس یک ماده غذایی ارزشمند و مفید است اما تا زمانی که اسید فیتات آن زدوده نشود مصرف آن بدن شما را دچار فقر مواد آلی و معدنی می کند.
هسته خرما در صنایع غذایی
بر اساس فیزیکوشیمیایی مشخص شده که هسته خرما ، منبع مناسبی جهت استخراج فیبر و به بکارگیری در صنایع غذایی است.
ارزش غذایی بالای فیبر موجود در پودر هسته خرما منجر به تولید مواد غذایی بر پایه فیبر از جمله نان بیسکویت ، شیرینی جات و مکملهای غذایی شده است.
افزودن مقداری کمی پودر خرما در فرمولاسیون تولید نان باعث تقویت سفتی بافت و افزایش تخلخل آن شده است. همچنین نان تولید شده است حاصل از پودر هسته خرما ، نسبت به نان سویا از فیبر رژیمی بیشتری برخوردار است.
در راستای استفاده بهینه از خواص هسته خرما و ترکیبات مغذی و ارزشمند آن مانند پروتئین ، فیبر ، روغن هسته خرما ،کربوهیدرات و ترکیبات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی آن ایجاد بستری مناسب به منظور استفاده در مقیاس صنعتی از خواص هسته خرما احساس می شود و با توجه به مقدار بالای فیبر موجود در هسته خرما استفاده از آن در تولید مواد غذایی بر پایه فیبر مانند نان ، بیسکویت ، شیرینیجات و مکملهای غذایی منجر به تولید محصولات سلامت محور و فراسودمند خواهد شد.
پودر هسته خرما
پودر هسته خرما در صنایع غذایی و تهیه انواع نان صنعتی و سنتی ، انواع بیسکوئیت ، کیک ، کلوچه و شیرینی به عنوان مکمل خاص و ویژه کاربردی درمانی و سودمند خواهد داشت.
پودر هسته خرما ؛
علاوه بر خواص و ارزش غذایی و اثربخش به دلیل طعم ، اسانس ، رنگ و مزه می تواند جایگزینی مناسبی برای انواع قهوه ، شکلات کاکائو و گانودرما در تهیه انواع نان ، کیک کلوچه ، بیسکوئیت و… باشد و به لحاظ اقتصادی برای کارخانجات تولید نان و کیک بسیار مقرون بصرفه خواهد بود.
شرکت دانش بنیان ایده پردازان پیک طلایی با توجه به تحقیقات انجام داده بر اساس روش ابداعی خود توانسته بهترین نوع پودر هسته خرما را با حفظ تمامی ویتامین ها ، املاح و خواص موجود در هسته خرما با عطر و طعم و مزه عالی تولید نماید.
در تولید پودر هسته خرما از ماشین آلات ابداعی تولید شده شرکت استفاده شده و تولید این محصول در محیط کاملا بهداشتی انجام می پذیرد. لازم به ذکر است آزمایش های کنترل کیفیت محصول در آزمایشگاه مستقر در کارگاه به صورت روزانه انجام می پذیرد.