دمنوشها و جوشاندههای گیاهی ، نوشیدنیهایی هستند که اغلب افراد ، نوشیدن آنها را زمانهایی مناسب حالشان میدانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج میبرند یا استرس و اضطراب و تنش روحی ، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته ، اغلب دمنوشها را میتوان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد.
برخلاف باور عموم مردم ، دمنوش با جوشانده فرق میکند و به عبارت بهتر ، دم کردن و جوشاندن گیاهان ، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانهای بر بدن میگذارد.
اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند ، جوشاندهای به دست میآید که خاصیت و اثر آن قویتر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی ، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است. البته تحقیقات نشان داده است جوشانده برخی گیاهان به دلیل تاثیر قوی و فوری بر برخی ارگانهای مختلف بدن ، عوارض ناگواری به دنبال دارد و میتواند به مسمومیت یاحتی مرگ منجر شود. در نتیجه توصیه میشود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.
قهوه هسته خرما با خواص ظاهری مانند رنگ ، بو و طعم شبیه قهوه بوده ولیکن فقط و فقط از هسته خرما طی چند مرحله فرآیند تهیه و تولید می گردد.
قهوه هسته خرما دارای خواص درمانی و اثر بخش می باشد که اثرات و نتایج مثبت آن را پس از یک دوره مصرف کوتاه شاهد خواهید بود.
این دمنوش ( قهوه ) سرشار از انواع ویتامین ها مانند : A-B-C-D-E-K-B1-B2-B5-B6-B9-B12 و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی همچون : آهن ، کلسیم ، منیزیم ، روی ، پتاسیم ، فسفر ، منگنز و همچنین فیبر و اسید های چرب مفید ، پروتئین و کالری می باشد .
اثرات درمانی و اثربخش :
- اثربخش در درمان و کنترل دیابت
- اثربخش در رفع مشکلات گوارشی
- اثربخش در کنترل فشار خون
- اثربخش در تقویت و کمک به رشد مو و ناخن ، جوانسازی و شادابی پوست .
- اثربخش در دفع سنگ های کلیه و مثانه
- اثربخش در افزایش شیر مادران
- اثربخش در تنظیم هورمون های زنانه
- اثربخش در کاهش و درمان دردهای مفصلی
- اثربخش در درمان پروستات
- اثربخش بر تقویت سیستم عصبی ، آرامبخشی و کمک به بهبود بیماریهای عصبی
- آنتی اکسیدان قوی و بهبود زخم ها ، ضد انواع میکروب ، باکتری و ویروس ها
روش های مصرف :
- روش اول : یک روش برای سرو این قهوه استفاده از دستگاههای اسپروساز می باشد این دستگاه ها بدلیل ایجاد 14 بار فشار بخار آب بر روی پودر قهوه موجب انبساط و جدا شدن موکولهای قهوه هسته خرما شده و علاوه بر خروج حداکثری رنگ ، عطر و طعم آن باعث ایجاد فوم طبیعی قهوه بر روی فنجان می گردد که طعم دلنشین تری به قهوه آماده شده می دهد .
- روش دوم : استفاده از دستگاه موکا پات ( قوری موکا ) می باشد این دستگاهها نیز بدلیل ایجاد خروج بخار آب با 4 بار فشار بر روی پودر قاین قهوه می تواند رنگ ، عطر و طعم مناسبی از قهوه ایجاد نماید .
- روش سوم : استفاده از فرنچ پرس ( لیوان های مخصوص دمنوش ) که می توانید یک تا یک و نیم قاشق غذا خوری از قهوه هسته خرما را بهمراه یک لیوان آب جوش در این لیوان ها ریخته و سپس بر روی بخار سماور یا کتری بمدت 5 دقیق جهت دم کشیدن آن قرار دهید و سپس پس از فشار صافی لیوان دمنوش تا انتها باقیمانده قهوه را میل نمایید .
- روش چهارم : در صورتیکه هیچ یک از دستگاههای مورد نظر را در اختیار ندارید می توانید از تورکا (قهوه جوش) استفاده نموده یک تا یک و نیم قاشق غذا خوری از قهوه را در آن ریخته و با اضافه نمودن یک لیوان آب جوش به مدت 5 دقیقه آنرا دم نموده و میل نمایید یا همین عمل را در قوری و قرار دادن آن بر روی کتری بمدت 5 دقیقه انجام دهید .